Polisen genomsöker Norre Katts park efter ett mordförsök under natten till söndag. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Man knivskuren i Halmstad – polisen utreder mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man blev natten till söndagen knivskuren av två män utomhus i Halmstad. Mannen fördes till sjukhus med lindriga skador. Ingen är gripen för brottet. Ärendet är överlämnat till polisens Demokrati och hatbrottsgrupp för vidare utredning.

Enligt polisen finns det uppgifter kring överfallet som indikerar att det som klassats av polisen som mordförsök även kan röra sig om ett hatbrott.

– Vi kommer att titta närmare på ärendet för att se om det finns bakomliggande motiv som pekar mot kränkande diskriminering av någon grupp, säger Emma Tengskog, utredare vid polisens Demokrati och hatbrottsgrupp till SVT nyheter Halland. Klassas det som hatbrott kan det leda till straffskärpning vid eventuell fällande dom.

Det var strax efter 01 natten till söndagen som polisen fick larm om att en man hade överfallits utomhus i närheten av Norre Katts park och knivskurits av två okända gärningsmän.  Mannen ska ha klarat sig med lindriga skador.

Ingen är ännu gripen för dådet och polisen välkomnar vittnesuppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.