Foto: SVT/Arkiv

Man misstänkt för att ha våldtagit barn

Publicerad

En man i Kungsbacka begärs nu häktad misstänkt för att vid flera tillfällen ha våldtagit och utsatt en ung flicka för sexuella övergrepp.

Övergreppen ska ha ägt rum för över fem år sedan och då varit återkommande under en tvåårsperiod. Flickan var under den här perioden under 15 år, men åklagaren Pernilla Johansson, som är den som nu begärt mannen häktad, vill inte precisera flickans ålder närmare än så.

– Målsägande har klivit fram och berättat om detta nu. Hon blev utsatt för flera brott under den här perioden men hur ofta vill jag inte gå in på, säger hon till SVT Nyheter Halland.

Tror på häktning

Mannen, som är i 50-årsåldern, begärdes häktad på onsdagen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn. Häktningsförhandlingen hålls i Varbergs tingsrätt på fredag och sekretessen kring fallet kommer med stor sannolikhet att vara hög.

– Jag kommer begära stängda dörrar och det kommer jag göra även under en huvudförhandling, säger Pernilla Johansson.

Mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för de här brotten, hur stark är bevisningen?

– Jag vill inte uttala mig om bevisningen men eftersom jag går in med en häktningsframställande så tror jag ju att han kommer bli häktad.

Var det något särskilt som gjorde att flickan valde att berätta nu, drygt fem år senare?

– Det kan jag inte uttala mig om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.