Foto: TT (arkiv)

Man omkom efter arbetsplatsolycka i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern avled under måndagen efter en arbetsplatsolycka på en av Deromes anläggningar i Varberg. Något gick fel när mannen skulle lossa virke vid en anläggning.

Det var någon gång mellan klockan 13.00 och 13.30 som medarbetaren förolyckades. Det var i samband med lossning av virke på en anläggning på Östra Hamnvägen. Mannen klämdes så illa att hans liv inte gick att rädda.

Ambulans kallades till platsen och mannen fördes till sjukhus. Ifall mannen omkom där eller redan på plats är oklart.

Anmält till Arbetsmiljöverket

– Det här är ju en oerhört tragisk händelse och våra tankar går naturligtvis till mannens anhöriga, säger Gunnar Jakobsson, vd på Derome Timber som har ansvar för anläggningen där olyckan intäffade.

Efter incidenten under måndagen stängde anläggningen ner sin produktion. Både polis och Arbetsmiljöverket har varit på plats.

Håller tyst minut

– Det är en väldigt dämpad stämning bland de anställda. Alla är ledsna över det som inträffat, säger Gunnar Jakobsson.

Den omkomne mannen var hemmahörande i Varbergstrakten. Hans anhöriga har underrättats.

– Vi håller en tyst minut för honom klockan tio. Under förmiddagen startar vi upp produktionen igen, säger Gubbar Jakobsson.

Senast Derome var med om en olycka med dödlig utgång var för tre år sedan. En elentreprenör blev då påkörd av en lastmaskin på anläggningen i Kinnared.

Utreds av polis

Händelsen utreds förutsättningslöst av polisen som vållande till annans död.

– Men just nu finns det ingenting som tyder på att det är någonting annat än en olycka, säger Stefan Larsson, polisens enhet för arbetsmiljöbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.