Vid 21.35-tiden på kvällen meddelade sjö- och flygräddningscentralen att räddningstjänsten hittat mannen oskadd. Foto: Lennart Benson

Man på paddleboard försvunnen till havs

Uppdaterad
Publicerad

Vittnen larmade på torsdagskvällen om en man på paddleboard som försvunnit ut till havs utanför Varberg. Sjöräddningssällskapet kopplades in och en helikopter skickades från Göteborg för att söka efter mannen. Senare på kvällen meddelades att mannen hittats oskadd.

 Det var vid 20.40-tiden som ett vittne observerade hur en man på en paddleboard paddlade längre och längre ut från Apelviken utanför Varberg.

– Han fortsatte paddla utåt tills inringaren inte såg honom längre. Det var då de blev oroliga, säger Lars Antonsson, informatör vid sjö- och flygräddningscentralen.

Två sjöräddningsenheter från sjöräddningssällskapet och en helikopter från Göteborg har skickats till platsen för att söka efter den försvunne paddlaren.

– Ambulans är också på väg utifall det skulle vara några problem med mannen, säger Lars Antonsson.

Lyckligtvis slutade insatsen på ett bra sätt.

Vid 21.35-tiden på kvällen meddelade sjö- och flygräddningscentralen att räddningstjänsten hittat mannen oskadd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.