Foto: SVT

Ingen gripen efter mordet i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man sköts ihjäl i bostadsområdet Falkagård i Falkenberg sent på måndagskvällen.

Vittnen larmade om att de hört flera skott vid 23.30-tiden och polisen hittade kort därefter en skottskadad man nära en cykelbana vid Solhagavägen. Den skjutne fördes till sjukhus där läkare konstaterade att han var död.

Polisen letar fortfarande efter spår i omgivningen. Enligt Hallandsnyheter har en tomhylsa hittats på platsen, men polisens presstalesman vill inte bekräfta fyndet.

Mord Falkagård

– Vi vet att ett flertal skott har avlossats, var de träffat vill vi inte berätta, säger Tommy Nyman, informatör Hallandspolisen.

Är det någon fara för allmänheten?

– Det är alltid farligt med vapen i ett bostadsområde. Det finns alltid en risk för allmänheten men vi har inte hittat någon annan som är skadad.

Ingen har ännu gripits för brottet. Polisen kommer under kvällen att fortsätta att knacka dörr i området och sammanställa den den tekniska undersökningen. Polisen har även fått in flera vittnesuppgifter som kommer höras under kvällen.

Är det något ni haft på känn att det här skulle kunna hända i området?

Det finns ingenting som tydit på det som vi sett nu. Vi hade problem i Falkagård för några år sen men mig veterligen har vi inte haft några sådana här problem nu, säger Tommy Nyman, informatör Hallandspolisen.

Dödsskjutningen rubriceras som mord. Den skjutne är en man född 1986 och hemmahörande i Falkenberg. Platsen där mannen sköts är fortsatt avspärrad.

Med anledning av dödsskjutningen har Falkenbergs kommun startat ett arbete med att informera och ta hand om berörda i området Falkagård.

En fritidsgård öppnas upp under morgonen, där bland annat fältassistenter och polis finnas på plats.

Även närliggande förskolor har informerats om händelsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord Falkagård

Mer i ämnet