Varbergs tingsrätt. Foto: SVT

Man utnyttjade flicka för sexuell posering – döms

Publicerad

En man i 45-årsåldern döms vid Varbergs tingsrätt för ett flertal sexbrott mot en minderårig flicka. Bland annat tafsade han på henne och fick henne att ta nakenbilder på sig själv med mannens telefon.

Domen rör flera händelser som inträffade under 2018 och 2019 i norra Halland.

Vid ett tillfälle har mannen tafsat på flickan genom att ta henne på brösten och mellan benen. Vid ett annat tillfälle har han fått henne att ta bilder på sina bröst och sin rumpa med mannens mobiltelefon. I förhör säger flickan att han fick henne att göra det genom hot eller att säga att han skulle köpa saker till henne.

Hade barnporr i telefonen

Mannen, som har erkänt sina handlingar, döms för utnyttjande av barn för sexuell posering och flera fall av sexuellt ofredande. Han döms även för barnpornografibrott då han haft både bilder och filmer med sådant innehåll i sin telefon.

Han döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar. Mannen är inte tidigare dömd för liknande brottslighet. Tingsrätten menar att det därför saknas anledning att anta att han kan komma att återfalla i brott.

Mannen ska även betala ett skadestånd på 34 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.