Foto: TT

Marie Fredriksson släpper jazzlåt

Uppdaterad
Publicerad

Marie Fredriksson överraskar fansen och släpper en ny singel: jazzlåten ”Alone again”.

– Detta är något som jag längtat efter en lång tid, säger Roxette-stjärnan.

I ett pressmeddelande från skivbolaget förklarar hon att hennes kärlek till musiken tog sin början i just jazzen:

– Detta är något som jag längtat efter en lång tid, och det känns rätt att göra det nu. Jazzen och bluesen har alltid betytt mycket för mig, och jag älskar denna låten, säger hon.

Per Gessle

Ställde in turnén

Marie Fredriksson släppte sitt senaste soloalbum ”Nu!” 2013 och 2015 kom hennes självbiografi ”Kärleken till livet”. I fjol beslutade hon och Per Gessle att sluta turnera som Roxette på inrådan av Fredrikssons läkare. Istället för världsturné för popduon från Halmstad så jobbar nu Marie och Per vidare på varsitt håll. Per Gessle berättade tidigare för SVT Nyheter Halland hur hans nya soloplatta växte fram efter beslutet att inte fortsätta på vägarna med Roxette.

– Min nya platta konkretiserades när Marie inte kunde fortsätta med Roxette. Vi fick ställa in spelningar och helt plötsligt hade jag ett öppet schema. Jag började skriva utifrån premisserna att det skulle vara på svenska och textfokuserat, berättade han då.

Marie Fredriksson släppte nya låten ”Alone again” på tisdagen. Samma dag som hennes födelsedag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Per Gessle

Mer i ämnet