Mariette Hansson från Halmstad delade ut Sveriges tolvpoängare till Australien. Foto: SVT

Mariette hyllas och sågas

Uppdaterad
Publicerad

Så tyckte tv-tittarna om Halmstads Mariette Hanssons insats i Eurovision Song Contest.

Måns Zelmerlöw hyllas världen över efter att han tog hem Sveriges sjätte seger i Eurovision Song Contest natten till söndag med låten ”Heroes”.

Kvällens andra svenska bidrag, Mariette Hansson från Harplinge utanför Halmstad som presenterade de svenska rösterna, får också ta emot hyllningar på sociala medier efter sin insats.

Eurovision song contest 2015

Kuppade in ett ”statement”

När hon fick uppdraget gjorde hon klart att hon ville läsa upp Sveriges poäng rätt upp och ner. Men i gårdagskvällens direktsändning passade hon på att kuppa in ett litet statement.

”Tack för att ni förenar oss och påminner oss om att våra olikheter endast finns i våra sinnen och inte i våra hjärtan” sa hon bland annat. Sedan delade hon ut Sveriges poäng där gästdeltagarna från Australien fick Sveriges tolva.

Mariette hyllades...

Reaktionerna lät inte vänta på sig på sociala medier. På mikrobloggen Twitter skrevs bland annat följande om Mariette Hanssons insats:

Amanda: ”12 poäng till Mariette!”

Louis Dicaprio: ”Mariette giving us words of wisdom”

Jens Maier: ”Top statement von Mariette aus Schweden”

...och sågades

Men så fanns också de som inte hade särskilt stort tålamod med den utdragna presentationen av Sveriges röster. Den svenske stand up-komikern Messiah Hallberg var en av dem. Han skrev ”Mariette tyckte inte showen var tillräckligt lång som den var”. Och andra skrev bland annat så här:

Astrid Karlsson: ”Snälla Mariette, dra bara poängen!”

Emma aka McCheese: ”Stop talking, we need the votes”

Firade med stage dive

Mariette Hansson själv verkade vara strålande glad efter sin medverkan och Måns Zelmerlöws seger. Hon efterfestade på ett stort Eurovision-party på Norra Latin i Stockholm och firade bland annat genom att göra ett såkallat stage dive, där hon hoppade rakt ut över dansande människor och lät sig lyftas upp av deras uppsträckta armar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2015

Mer i ämnet