Klicka på klippet för att höra Mario Novakovic berätta vad han tänkte när han såg p-boten. Foto: Privat

Mario fick p-bot från ”tomten” – slapp böter

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på tisdagen, parkerade Mario Novakovic på Lindens torg i Kungsbacka för att handlar mat till julafton. Att glömma p-skivan hade kunnat sluta som en dyr historia men just den här gången hade han tur, p-boten var nämligen från ”tomten”.

”Tomten är snäll. Vi vet att ni är stressade idag, köp julklappar för pengarna istället. God Jul önskar P-vakterna i Kungsbacka kommun” stod utskrivet på den gula parkeringsboten som låg på Marios vindruta.

Foto: Privat

– När vi kommer till bilen så ser vi en gul lapp, jag tänkte fan också. Men det var ju en bra p-bot, säger Mario Novakovic.

Bakgrunden till p-boten är att Kungsbacka kommun vill visa extra vänlighet under julen, men samtidigt är de tydliga med att det inte är fritt fram att parkera hur som helst.

– Det hänger ihop med att folk är uppenbart stressade och då tycker vi att det är en ganska trevlig gest att inte bötfälla. Detta så länge man inte står trafikfarligt eller i vägen för eventuella räddningsfordon. Står man inte trafikfarligt till kan man bara ge en liten påminnelse så att man

kanske kommer ihåg bättre nästa gång, säger Carl Lundgren, chef på förvaltningen för teknik i Kungsbacka.

I klippet berättar Mario Novakovic mer om p-boten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.