– Nu har kommunen en chans att lyssna på vad medborgarna tycker, säger Denny Bengtsson. Foto: Privat och SVT

Medborgardialog om hopptornet som försvann

Uppdaterad
Publicerad

Glänninge sjös rivna hopptorn har minst sagt rört upp känslor i Laholm. Kommunens plan på ett nytt torn blev för kostsamt. Ikväll samlas både invånare och politiker för att diskutera frågan.

Sjön är lättillgänglig för laholmarna och ett populärt utflyktsmål. Saknaden efter det gamla hopptornet som stod i 60 år innan det revs i höstas, har fått många att reagera, särskilt när det visade sig att kommunens plan att bygga ett nytt blev för dyr.

– Den här platsen betyder jättemycket för Laholm. Man ser folk som är ute och går med sina hundar, man kan vara här på sommaren och idag såg vi nyss en som satt ute på isen och fiskade. Glänninge sjö är en pärla och staden växer runt sjön. Nu har kommunen en chans att lyssna på vad medborgarna tycker, säger Denny Bengtsson. 

Har engagerat många

Denny Bengtsson har vuxit upp i närheten så området är betydelsefullt för honom. Han är en som kommer att medverka i dialogen som kommunen anordnar för laholmarna.

–  Vi tog ett beslut tidigt förra våren om att göra i ordning området. Det har engagerat så många att vi kände att det var dags att ha en dialog med kommuninvånarna som ska nyttja området, säger Cecilia Roos (M) ordförande kultur- och utvecklingsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.