• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Melloartisten Amanda Aasa är en av musikerna som deltar i den digitala festivalen. I klippet hör du henne och kollegan Simon Welander kommentera läget. Foto: Privat

Melloartisten Amanda Aasa uppträder på digital festival

Uppdaterad
Publicerad

När tillvaron känns upp och ned och många artister går på knäna arrangeras digitala musikfestivaler – så även i Halland.

– Det är ingen hemlighet att hela branschen påverkas, säger melloartisten Amanda Aasa.

När arrangören Daniel Sanjay genomförde en intressekoll inför festivalen var flera artister nära till tårar, berättar han.

– En del har fått 30 spelningar inställda. Situationen drabbar kulturarbetare väldigt hårt.

Coronaviruset i Halland

Han fortsätter:

– Framtiden är oviss, men vi behöver positiv energi och vi vill visa att kulturen fortfarande kokar.

Arrangören Daniel Sanjay hoppas att festivalen kan fungera som underhållning till hemmafesten. Foto: Privat

Festivalen är ett samarbete med Hallandsposten och kvällen livestreamas på tidningens hemsida – men i publikhavet kommer det eka tomt.

– Vi respekterar rekommendationerna, och efter sina framträdanden kommer artisterna åka hem och följa kvällen därifrån, säger Daniel Sanjay.

I klippet ovan hör du några av kvällens musiker, Amanda Aasa och kollegan Simon Welander, kommentera läget i musikbranschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet