Hasse Gustafsson och Berit Vindeskog från Upplands Väsby besöker Halmstad för att se på Melodifestivalen. Foto: SVT

Melloturisterna som gillar Halmstad

Uppdaterad
Publicerad
Under sex års tid åkte de runt på alla Melodifestivalens deltävlingar. Nu har de landat i Halmstad. Melloturisterna från Upplands Väsby.

– När Charlotte Perelli vann 1999 så fick jag biljetter till Eurovision i julklapp av Hasse. Och så byggde vi på och byggde på. Och sedan kom vi på att vi måste åka på melodifestivalen också, säger Berit Vindeskog.

– Vi har ingen båt, ingen sommarstuga och inga barn. Så det här är vår hobby, säger Hasse Gustafsson.

– Det är kombinationen resa, musik och att se nya städer – ja semester helt enkelt, säger Berit Vindeskog.

Många mellostäder

Och mellan 2004 och 2010 åkte de på alla deltävlingarna, och gick på en hel del genrep också. Och så följde de upp det genom att åka till Eurovision.

– Som till exempel Kiev och nu senast Wien. Det var jätteroligt att se Måns vinna där. Det var verkligen en segeryra, säger Hasse Gustafsson.

Och eftersom de är med i Melodifestivalklubben som har 500 medlemmar, känner de flera inne på arenan på lördagskvällen.

– Och vi kommer att träffa några av dem ikväll och gå på en uppvärmningsmiddag innan vi går till arenan, säger Hasse Gustafsson.

”Märks på stan”

De kom till Halmstad i torsdags, och har hunnit ta tempen på staden.

– Det märks på stan att det är melodifestival. Jag tycker att Halmstad har tagit vara på chansen. Och det gör oftast småstäder. Storstäderna Göteborg och Malmö där försvinner det helt och hållet, säger Hasse Gustafsson.

– Ja, schlageryran syns. I skyltfönster och inne på Myrorna där de hade låtarnas titlar på grejerna de ville sälja, restaurangerna fixar till det med ballonger. Så de tar tillfället i akt, säger Berit Vindeskog.

Och de kan tänka sig att åka hit på sommaren också.

– Då är det kanske lite varmare. Jag tycker att det är jätteroligt att Halmstad har det här. Jag hoppas att det blir flera gånger, säger Hasse Gustafsson.

Och vad samlar ni på er från en sån här resa?

– Alla minnen. Säkert en massa saker också, men just minnena. Alla människor man möter. I Sverige och utomlands, säger Berit Vindeskog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer