Gekås vd Boris Lennerhov tror inte försäljningen återhämtas detta året. Titta på klippet för att höra om situationen. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Gekås korttidspermitterar 900 medarbetare i coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har drabbat varuhuset Gekås hårt. Initialt var beskedet att fler än tusen från personalstyrkan skulle korttidspermitteras men under måndagsförmiddagen kom det nya beskedet.
– Cirka 900 medarbetare berörs. Det beror på att när säsongsanställda försvann så behövde delar av verksamheten all sin personal. Blir det värre får vi ta nya beslut, säger Boris Lennerhov, vd för Gekås.

Varuhuset i Ullared har tappat drygt hälften av sina kunder och 40 procent av sin försäjning. Vd Boris Lennerhov konstaterar att coronapanedmin får kunderna att stanna hemma.

Nu förhandlar varuhuset med fackförbunden om personalens framtid. Cirka 900 medarbetare väntas korttidspermitteras från sina arbeten i utsträckningar mellan 20 till 60 procent.

Hittills har omkring 300 säsongsarbetare fått besked att deras jobb inte längre behövs och att säsongsanställningen upphör.

I klippet hör du Boris Lennerhov berätta vad han tänker om det hela.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet