Se Micki Johanssons vinnarbidrag i klippet. Foto: privat

Micki vann funkisfestivalen i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen arrangerades Funkisfestivalen för första gången i Falkenberg. Av tio bidrag så tog Micki Johansson till slut hem segern inför att fullsatt falkhallen med den egenskrivna låten Patricia.

– Fan va kul, det går inte att beskriva med ord, säger han.

Med den egenskrivna låten Patricia så bärgade Micki hem segern när Funkisfestivalen arrangerades i Falkenberg. Det är första gången den arrangeras i staden och riktar sig till personer som har någon form av funktionsnedsättning.  Låten kom till när Micki satt och rimmade.

– Vi satt och rimmade på jobbet och så blev det en låt. Det är helt otroligt att man gör en egenskriven låt och så kommer man till Stockholm, säger vinnaren.

”Kan jag vinna i Falkenberg kan jag ta Stockholm med”

Den 2 april åker Micki Johansson för att tävla i semifinalen av Funkisfestivalen i Stockholm, där han tävlar mot vinnarna från någon av de andra 24 kommunerna.

– I och med att jag vunnit i Falkenberg så kan jag väl vinna i Stockholm med, det kommer bli skitsvårt, men man vet aldrig, säger Micki, som firade segern med att bli bjuden på pizza.

Hör en del av vinnarbidraget i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.