Enligt uppgifter till SVT Nyheter Halland ska det misstänkta mordet ha inträffat i Åsa i Kungsbacka kommun. Det har dock polisen inte kunnat bekräfta. Fredrik Svedemyr är polisens presstalesperson i polisområde Väst. Foto: Polisen/Joakim Eriksson/Agenda Foto

Misstänkt mord i Kungsbacka kommun – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En person har anhållits misstänkt för mord i Åsa, i Kungsbacka kommun. Enligt polisen ska det misstänkta mordet ska ha skett inomhus, men man är i övrigt förtegen om detaljer kring händelsen.

– Det är fortfarande ett känsligt utredningsläge, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr under lördagsmorgonen.

Det var vid 17.30-tiden på fredagen som polisen fick larmet. I ett första skede pratade man om ”ett grovt våldsbrott i Kungsbacka kommun”. På lördagsmorgonen är polisens information alltjämt knapphändig.

Det misstänkta mordet har inträffat i Åsa, utanför Kungsbacka. Sent på fredagskvällen kunde en person anhållas, misstänkt för brott. Polisen vill dock inte säga om det rör sig om en man eller kvinna, ålder på den brottsmisstänkta eller vilken relation hen eventuellt har till offret.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en man som hittats död och en kvinna gripits.

– Jag kan inte bekräfta de uppgifterna. Det är inte något som kommer från oss, sade Anna Göransson, polisens presstalesperson, under fredagen.

Brottsplatsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

– Vi kommer att genomföra en teknisk undersökning under dagen, säger Fredrik Svedemyr under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.