Åklagaren Charlotte Österlund säger att bevisläget mot de misstänkta är bra. Foto: SVT

Misstänkt mord utanför Halmstad – åtal närmar sig

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det bestämt när åtal ska väckas mot de män som misstänks ha planerat och genomfört ett mord på en man i 30-årsåldern tidigare i år.

På förmiddagen den 9 januari hittade en privatperson en död man i ett skogsparti intill riksväg 25 i höjd med Marbäck utanför Halmstad.

Mannen som inte var hemmahörande i Halland misstänks ha mördats och enligt polisanmälan ska ett skjutvapen ha använts i sammanhanget.

Man hittades död utanför Halmstad

Sammanlagt är fem personer misstänkta för inblandning i mordet. Det handlar om två 17-åringar hemmahörande i Blekinge, och en 25-åring från Göteborg, som uppges ha befunnit sig på fyndplasten.

Övriga två, en man i 50-årsåldern och en man med sekretessbelagda personuppgifter i tingsrättens handlingar, misstänks ha med planerandet av mordet att göra.

Uppgifter om avrättning

Samtliga misstänkta nekar till anklagelserna, men enligt åklagaren Charlotte Österlund är bevisläget gott. Och av de tre som misstänks ha varit på fyndplatsen anses alla lika delaktiga i dödandet.

– Vi ser det som att de är på platsen och aktiva i händelseförloppet, säger Charlotte Österlund.

Tidigt efter händelsen figurerade uppgifter i media om att den döde mannen skulle ha avrättats med ett skjutvapen, något som varken polisen eller åklagaren har velat, eller ännu vill, kommentera.

– Det är ute på slutdelgivning nu så jag tror vi väntar till allting är klart, så kan jag kommentera det närmare då, säger Charlotte Österlund.

Om allt går enligt plan kommer åtal att väckas måndagen den 4 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittades död utanför Halmstad

Mer i ämnet