Misstänkt mordförsök i Åsa – man skjuten i ena benet Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Misstänkt mordförsök i Åsa – man skjuten i ena benet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern sköts i ena benet i ett villaområde i Åsa, Kungsbacka kommun på torsdagskvällen. En eller flera personer ska ha lämnat platsen i ett fordon.

Larmet kom strax innan klockan 18 under torsdagen. Polisen är på plats för att säkra brottsplatsen, en teknisk undersökning pågår och det genomförs vittnesförhör med grannarna.

– Vi har inga uppgifter på vad det är för typ av vapen, men det är inget luftgevär som använts, det är ett riktigt, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen.

Ingen gripen

Ingen person är gripen och på fredagsmorgonen fanns det ingen misstänkt. Rubriceringen för händelsen är försök till mord alternativt grov misshandel. Rubriceringen kan komma att ändras.

– Vad det är för motiv bakom händelsen är det för tidigt att säga. Vi är på sjukhuset och ska höra mannen så fort läkaren ger klartecken, säger Hans Lippens.

Ingen gripen under fredagen

Under fredagen har polisen förhört den skottskadade mannen.

– Vi går inte ut med vad han har sagt, men vi rubricerar fortfarande detta som försök till mord. Det finns ingen gripen i nuläget, säger polisens presstalesperson Jenny Widén klockan 15.30 på fredagseftermiddagen.

Finns det någon misstänkt då?

– Det är ingen uppgift vi kan lämna ut eftersom det är ett tidigt utredningsskede. Jag kan säga att vi är intresserade av mer tips och information från allmänheten, säger Jenny Widén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.