Polisens tekniker undersöker platsen i Kungsbacka där en man i 60-årsåldern hittats död. Foto: Lennart Benson

Man hittad död i Kungsbacka – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern hittades avliden i sitt hem under torsdagsmorgonen. Enligt polisen ska skadorna mannen haft på kroppen göra att det inte går att utesluta att ett brott skett.

Via SOS kom det under torsdagsmorgonen larm om en livlös man. Det ska röra sig om en man i 60-årsåldern som bor på adressen där han hittats.

– Det är en person som larmade in till polisen om att de sett en man som uppfattats som livlös. Hur personen som larmade sett detta kan jag inte säga i nuläget, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

Går inte utesluta brott

Polis och ambulans kallades till platsen. Adressen som mannen bor på är känd av polisen sen tidigare, uppger källor till SVT Nyheter Halland. Väl på plats hittar polisen mannen avliden. Mannen ska ha skador på kroppen som gör att polisen inte kan utesluta att ett brott skett.

– Det är skador som inte är där av naturlig karaktär, säger Ulla Brehm.

Det har nu startats en förundersökning gällande mord. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning, och polisen jobbar nu med att leta efter vittnen. En obduktion av mannen kommer att göras för att leta efter tekniska bevis.

Klockan halv fyra på torsdagen uppger polisen att en person kopplad till den döde mannen har hämtats in för förhör.

– Han har blivit anhållen, skäligen misstänkt för mord, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

Strax efter klockan fyra kom nya uppgifter från polisen till SVT Nyheter Halland. Ytterligare en man ska vara anhållen, skäligen misstänkt för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.