Polisen gjorde en teknisk undersökning på platsen. Foto: SVT

Misstänkt mordförsök på gymnasieskola

Uppdaterad
Publicerad

En elev på Kattegattgymnasiet i Halmstad har blivit stucken i nacken med en kniv i samband med ett bråk. Eleven är förd till Halmstad sjukhus för kontroll.

Larmet kom in till polisen strax före 13.30 under fredagseftermiddagen.

– Gärningsmannen är känd av polisen. Platsen är avspärrad och en förundersökning är inledd. Den misstänkte söks fortfarande av polisen, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Går gärningsmannen på skolan?

– Det kommer jag inte svara på. Det pågår en förundersökning och uppgiften är sekretessbelagd, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

”Uppskakande händelse”

Det är oklart exakt vad som utlöste bråket och skadan betecknas som lindrig. Teknisk undersökning kommer att genomföras under kvällen.

– Eleven mår under omständigheterna bra. Vad jag förstår är det en person som har kommit utifrån och det uppstod bråk. Det är en klart uppskakande händelse för eleven men vi har beredskap och han har möjlighet att få den hjälp han behöver, säger gymnasieskolans rektor Frank Wedding.

LÄS OCKSÅ: Bråk på Sannarpsgymnasiet – uppgifter om kniv

Hur har personal och andra elever reagerat på detta?

– Lugnt. Det är hemskt att något sådant här ska hända men alla har varit lugna och sansade ändå, säger rektor Frank Wedding.

Foto: SVT

Hur går ni vidare nu?

– Jag har personligen under eftermiddagen informerat lärare som är nära eleven, och vi har lagt ut meddelande på kommunens webb. Vi har informerat om vad som har hänt till föräldrar och elever.

Ingen gripen

På måndag har ett extrainsatt möte planerats där gymnasieskolans rektor kommer träffa all skolpersonal för att informera om händelsen.

LÄS MER: En man anhållen efter knivattack på skola i Halmstad

– Vi har extra beredskap om att det kan komma fler frågor än en helt vanligt dag.

Vid 20.30-tiden hade ännu ingen person gripits av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.