Lars Püss (M) är en av de tre överst på listan Foto: SVT/TT

Moderaternas nya riksdagsvalsedel inför 2018

Publicerad

Under lördagen samlades 154 ombud och tog ställning till partiets lista över platserna 1-53 på listan med kandidater till Riksdagen. Listan justerades från tidigare. Starkaste namnet blev Jörgen Warborn (M) från Varberg.

Likt en popularitetstävling ställdes 7 kandidater inför stämman för en personlig presentation – ett nytt förfarande där nomineringskommitténs förslag kan påverkas av framförandet. Kandidaterna fick även svara på tre frågor, sedan beslutades listan. De tre toppnamnen blev följande:

Jörgen Warborn, 48 är, riksdagsledamot, Varberg

Ulrika Jörgensen, 50 år, leg. sjuksköterska, Onsala

Lars Püss, 51 år, civilekonom, Vilshärad 

Michael Svensson (M) – ut

Hallands moderata representanter har tre platser i Riksdagen om inte partiet tar fler mandat. Michael Svensson (M) som tidigare hade en av stolarna, petades till fjärdeplats.

– Politiken kan vara hård och skoningslös. Jag är naturligtvis besviken, säger moderate riksdagsledamoten Michael Svensson (M) till Hallands nyheter.

Lars Püss (M) – in

En som var mer nöjd med den nya riksdagsvalsedeln var Lars Püss (M). Han har tidigare varit riksdagsaktuell på fjärdeplats och ersättare sedan förra valet. Nu fick han tredjeplatsen på listan.

– Det är jättekul att få det stödet. Jag tycker det är viktigt med ett kommunalt perspektiv på besluten i Riksdagen. När jag, under en tid, satt där tyckte jag att vi allt för ofta identifierar ett problem på en statlig nivå, när vi har både regional och en kommunal nivå som kan lösa en del, säger Lars Püss (M).

Lars Püss (M) är ordförande i teknik- och fritidsnämnden i Halmstad. 2014 och 2015 var han ersättare i Riksdagen i fem månader.                

– Det är jättekul att få representera Halland, säger han.

Jenny Petersson (M) som jobbat i Riksdagen under en tid halkade däremot ner till en sjundeplats och förlorar därmed sitt förtroendeuppdrag efter nästa val.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer