Muhannad Karoush bor i ett av tre modulhus i Kungsbacka. Foto: SVT

Muhannad: ”Vi bor långt från alla svenskar”

Uppdaterad
Publicerad

Muhannad Karoush är från Syrien och bor i en av tre modullängor som i nuläget finns inom kommunen. De är till största del bebodda av nyanlända personer med uppehållstillstånd.

Kungsbacka kommun är skyldiga att ordna boende åt närmare 300 personer under 2018 som fått uppehållstillstånd, bostadsbristen är en stor utmaning.

– De pratar alltid om integrationen och att vi måste få kontakt med svenskar. Vi måste lära oss det svenska språket för att kunna komma in i arbetsmarknaden, men vi bor här långt borta från alla svenskar, säger Muhannad Karoush.

Val 2018 Halland

Familj delar på 25 kvadratmeter

Muhannad bor ensam i en modullägenhet, men hans vänner är en familj som består av två vuxna och tre barn och de delar på 25 kvadratmeter i ett av tre modulhus.

– Det är svårt att bo själv i 25 kvadratmeter, tänk då en hel familj. Barnen har svårt att studera när alla ska vara i vardagsrummet som är på tio kvadratmeter. De har även problem med både värmen och springandes möss, säger Muhannad Karoush.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Halland

Mer i ämnet