Mopedbilens buskörning som fått hundratals att reagera

Uppdaterad
Publicerad

Här kör mopedbilen på fel sida av en refug och är nära att frontalkrocka med en mötande bil.

En video delad på en lokal grupp på sociala medier har fått stort genomslag, många har reagerat på mopedbilens vansinesomkörning.

– Det här var bland det värsta jag har sett, säger Susanna Komsell som filmade händelsen.

Det var när hon under kvällen körde längs Onsalavägen i Kungsbacka kommun som hon hamnade bakom flera mopedbilar, som körde på fel sida vägen.

– Det hände mycket galenskap under tiden. De körde på fel sida av vägen mer eller mindre hela vägen vi var bakom dem. Bilen som jag filmade var det tredje fordonet i det sällskapet som gjorde detta.

Frågan om mopedbilar i trafiken har varit aktuell under senare tid, bland annat då fordonets säkerhet bedömts vara undermålig. Polisen vittnar om att ungdomar åker fler i fordonet än vad bilen är registrerad för genom att ta plats i bagageutrymmet.

– Det finns också mycket frustration bland folk. Många tycker att moppebilar borde förbjudas, själv tycker jag inte det, säger Susanna Komsell som hellre vill se högre krav på utbildning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.