Misstänkt mordbrand på flyktingboende

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades under lördagsnatten ut på en brand i ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn. Händelsen utreds som misstänkt mordbrand.

– När vi kom till platsen var det en fullt utvecklad brand, säger Magnus Rydberg, jourhavande befäl vid räddningstjänsten.

Det var vid 01:40-tiden under lördagsnatten som räddningstjänsten larmades ut på en brand i Oskarström. När de kom fram till platsen stod en lägenhet i lågor.

– När vi kom fram till platsen var det en fullt utvecklad brand, säger Magnus Rydberg, jourhavande befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Misstänkt mordbrand

Innan räddningstjänsten anlände till platsen hade byggnaden, som är ett temporärt boende för ensamkommande flyktingbarn, evakuerats. Räddningstjänsten lyckades också få bukt med branden relativt fort.

– Branden var koncentrerad till lägenheten och kunde släckas utan problem, säger Magnus Rydberg.

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand men i nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

Ingen ska ha kommit till skada i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.