Halmstad tingsrätt dömde de två männen för mordet. Foto: SVT

Morddömda får stanna i häktet

Uppdaterad
Publicerad

Idag avslutades hovrättsförhandlingen i det uppmärksammade Rydöbrukmordet. De tidigare dömda männen får stanna i häktet i väntan på dom.

Enligt P4 Halland beslutade Hovrätten under den sista dagen i hovrättsförhandlingen att de båda männen, som dömdes för mordet, ska stanna i häktet i väntan på domen.

Dog efter stickskador

Det var natten till den 13 september i fjol som de två männen – 18 och 35 år gamla – tog sig in i en bostad i Rydöbruk i Hylte kommun. Med sig hade de bajonett, köttyxa och en spikklubba. Två män attackerades inne i bostaden varav den ena avled efter stickskador i bröst och bål.

Överklagade

Halmstad tingsrätt dömde de två männen för mordet. Den äldre av dem fick 17 års fängelse medan den yngre av dem 8,5 års fängelse. Samtliga parter överklagade och under måndagen avslutades hovrättsförhandlingarna vid Göteborgs tingsrätt.

35-åringens advokat Irene Lind menar att det finns ett vittne som styrker  hennes klients version om att han försökt att stoppa våldet mot den nu döda mannen. 

– Det här visar på att han inte hade något uppsåt att beröva killen livet. Han insåg att det våld som utövades kunde vara dödligt, säger Irene Lind.

Dom nästa vecka

Hon menar att 35-åringen ska dömas för misshandel. SVT Nyheter Halland har sökt åklagare Klas Lundgren utan framgång. Domen kommer den 27 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.