Man allvarligt skadad efter mordförsök i Falkenberg – två gripna

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagkvällen knivskars en man i en lägenhet i Skrea i Falkenberg. Två män har gripits misstänkta för mordförsök.

Under fredagskvällen larmades polis och ambulans till en fastighet i Skrea. En knivskuren man hittades i fastigheten och fördes till Halmstad sjukhus. Polisen påbörjade därefter att söka efter två misstänkta gärningsmän och efterlyste en bil de ska ha lämnat i.

Polisen kunde direkt gripa en av de misstänkta. Den andra som polisen sökte anhölls i sin frånvaro av en åklagare, men greps av polis under lördagsförmiddagen.

Brottsplatsen spärrades av och vittnen har hörts. Enligt uppgifter ska samtliga inblandade känna varandra.

Skadeläget allvarligt

Skadeläget för den knivskurna mannen uppges vara allvarligt, enligt polisen har han skador i bukregionen. Han har ännu inte kunnat höras av polisen. En förundersökning om försök till mord är inledd och brottsplatsen ska undersökas.

Efterlyst vittne frihetsberövades

En kvinna som var på platsen vittnade till händelsen, när polisen fastställt hennes identitet visade det sig att hon var efterlyst, hon frihetsberövades av polisen och har förts till Göteborg. Polisen kommenterar inte vad hon misstänks för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.