Mordförsöket i Varberg filmades

Uppdaterad
Publicerad

Under midsommardagen blev en man knivhuggen i ryggen under ett bråk i Varberg. Nu döms gärningsmannen till sex års fängelse för mordförsök och utvisning från Sverige i 10 år.

På midsommardagen utbröt ett bråk i Varberg som ledde till att en man fick ett knivhugg i ryggen och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Händelsen har visat sig filmats av en av de personerna som var på plats.

I filmen framgår det att en man hugger en annan man i ryggen. Den skadade mannen förs till sjukhus och tvingas opereras och har även behövt rehabträning efter attacken.

Gärningsmannen nekade till brott och menar att han inte varit på platsen vid händelsen däremot har hans mobil spårats till brottsplatsen och blod från den skadade mannen har hittats på hans kläder.

Varbergs tingsrätt anser att brottet är mycket allvarligt och gärningen bedöms som försök till mord och mannen döms till sex års fängelse samt utvisning från Sverige i tio år då rätten anser brottet såpass allvarlig att det finns synnerliga skäl för utvisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.