Misstänkt knivmord i Rydöbruk. Foto: SVT

Mordrättegången når sitt slutskede

Uppdaterad
Publicerad

I dag upptas rättegången mot de två män i Rydöbruk som misstänks för mord i september i fjol. SVT Nyheter Halland bevakar rättegångens slutskede.

Det var natten till den 13 september som de två misstänkta – 18 och 35 år gamla – tog sig in i en bostad i Rydöbruk. Med sig hade de bajonett, köttyxa och en spikklubba.

Två män attackerades inne i bostaden. Den ena mannen lyckades fly, medan den andre, en man i 40-årsåldern, avled under natten på operationsbordet efter stickskador i bröstet och bålen.

Misstänkt mord i Rydöbruk

Erkänner att han dödat mannen

Rättegången inleddes för snart tre veckor sedan. De åtalade männen har lämnat olika förklaringar till varför de begett sig till platsen, men motivet är oklart.

– Motiv är ju bra att ha när man ska ta reda på vem som gjort någonting. Men det vet vi ju redan. Därför har det inte så stor betydelse i det här fallet, säger kammaråklagaren Klas Lundgren.

Båda nekar till att avsiktligen ha dödat mannen, men den yngre mannen har erkänt vållande till annans död och grov misshandel.

Slutplädering

I dag förhörs vittnen från mordnatten, bland annat ambulanspersonal och polis. Därefter kommer åklagare och advokater att hålla sina slutpläderingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Rydöbruk

Mer i ämnet