Jonathan Petersson går in för sin roll som vattenslösare. Foto: SVT

Här ser ni elevernas skådespel om vattenbrist

Uppdaterad
Publicerad

Musikeleverna på Sturegymnasiet i Halmstad har låtit sig inspireras av den senaste tidens vattenbrist i länet. Den egenskrivna föreställningen handlar om att spara vatten.

Föreställningen heter Plask och handlar om vattenbristen i södra Halland. Det är musiktvåorna på Sturegymnasiet i Halmstad som står för underhållningen.

– Jag spelar en överklassnubbe som slösar massor av vatten och inte tänker på sin omgivning, säger Jonathan Petersson, som spelar huvudrollen i föreställningen.

Se hela inslaget: Musikelever showar om vattenbristen

Syftet är att musikeleverna ska forma en föreställning själva. De väljer musik, skriver manus och framför sedan showen på egen hand.

Årets tema blev vatten och då valde eleverna själv att fokusera på den rådande vattenbristen.

– Jag tycker det är väldigt viktigt att vi förmedlar att vi måste spara på vattnet, så vi inte slösar bort det, säger Emilia Danielsson, elev på Sturegymnasiet.

Jonathan Petersson håller med.

– Jag vill att föreställningen uppfattas som rolig samtidigt som den för fram budskapet på ett positivt sätt, säger han.

Under tre dagar spelas föreställningen för andra elever.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.