Ett femtiotal hushåll har under morgonen ingen ström i Kungsbacka. Foto: TT

Strömavbrott i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot måndagen slutade strömmen att fungera hos ett stort antal hushåll i Kungsbacka. Ett kabelfel ska vara orsaken till avbrottet. Under morgonen ska fortfarande ett femtiotal hushåll vara strömlösa.

Det var i området Fjärås/Förlanda som det upprepade gånger varit strömavbrott det senaste dygnet. Orsaken ska ha varit ett kabelfel. Som mest var 388 hushåll drabbade under natten till måndagen.

Upprepade fel i Kungsbacka

SVT Nyheter Halland har fått in åsikter tidigare veckor om upprepade strömavbrott i Kungsbacka men Ellevio som äger elnätet menar att felen inte har något samband.

– Det är olika fel av olika orsaker. Men vi har haft strömavbrott i området. Det kan vara materialfel i kablar eller så kan det vara en grävare som haft av en kabel.

När det byggs och grävs i marken vill Jonatan Björk på Ellevio understryka att det slarvas med reglerna.

– Ska man gräva måste man ha fått information om vad som finns i marken. Men det slarvas och tar tid. I många fall tar man en risk vilket är vansinne egentligen, säger Jonatan Björk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.