Tollie Antonson Söderberg och mamma Anna om varför de är kritiska till nedmonteringen av lekplatsen. Foto: SVT

Nedmonteringen av flera lekplatser i Halmstad väcker stark kritik

Uppdaterad
Publicerad

Nedmonteringen av 21 lekplatser i Halmstad har väckt starka känslor hos föräldrar i Halmstad.

– Jag blir arg och förbannad. När våra barn såg lekplatsen förstöras grät de, säger Anna Söderberg, vars barn ofta lekte på lekplatsen på Bäckagård som nu är nedmonterad.

Anledningen till att Halmstad monterar ner ett tjugotal av kommunens 121 lekplatser är för att de inte höll säkerhetsstandard enligt EU-regler. Att renovera och rusta upp lekplatserna är inte heller ett alternativ då det inte finns pengar till det.

– Det är klart att en lekplats ska vara säker, det är våra barn som ska leka där. Detta var dock en stor lekplats och så klart finns det fler tillbud på en stor än en liten, säger Anna Söderberg.

Tollie Antonson Söderberg är en av de som ofta brukade leka på lekplatsen och för henne var det en tråkig syn när den försvann.

– Jag tycker det är tråkigt att den inte finns kvar. Jag saknar den, säger Tollie.

I klippet ovan kan du se Tollie visa hur lekplatsen såg ut innan den nedmonterades och höra mamma Anna om varför hon är kritisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.