Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag drar golftävlingen Scandinavian Mixed igång i Halmstad. Bland mycket annat får funktionsnedsatta ungdomar möjlighet att testa golf. Ann Johansson på Destination Halmstad berättar mer. Foto: Anton Johansson/SVT

Stor internationell golftävling i Tylösand – detta bör du som är i Halmstad i helgen veta

Uppdaterad
Publicerad

Extrabussar sätts in – vissa vägar stängs av helt. Den som är i Halmstad och Tylösand i helgen får räkna med mer trafik än vanligt. Anledningen: Golftävlingen Scandinavian mixed går av stapeln.

– Vi räknar med 15 000-20 000 i området per dag, säger Ann Johansson vid Destination Halmstad.

Tävlingen drar igång i Tylösand redan under torsdagen. Några av världens bästa spelare är på plats för tävlingen som väntas locka en stor mängd åskådare. Evenemanget väntas leda till en ökad mängd trafik under tävlingsdagarna och vissa vägar kommer stängas av under dagtid.

Och det är inte bara Tylösand och området runt själva golftävlingen som påverkas, förklarar Ann Johansson, chef för evenemang och möten på Destination Halmstad.

– Det kommer hända grejer både på stora torg och i Tylösand.

Smygstart på Haverdals golfklubb

Själv golfandet smygstartade redan under tisdagen, med uppladdning på Haverdals golfklubb där funktionsnedsatta ungdomar fick prova att spela.

– Det är lite svårt, en del teknik och sådär men det är roligt att prova, säger Max Johansson som var en av deltagarna.

Starta klippet för att få reda på hur många besökare som väntas och vad som händer i Halmstad under tävlingsdagarna.

Avstängda vägar

• Kungsvägen (delen Tylöbäck–Tångvägen)

• Tångvägen (delen Kungsvägen–Rådjursvägen)

• Frösakullsvägen

Avstängningarna gäller mellan den 9–12 juni, klockan 07.00–19.00. Avspärrningar gäller inte hemtjänst och kollektivtrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.