Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Snö, regn – och nu minusgrader. Halmstad kommun jobbar på för att ploga och halkbekämpa, men avdelningchef Ola Svensson ser gärna att halmstadborna hjälper till. – Det vore jättebra om lokalbefolkningen håller sina trottoarer halkfria under natten. Foto: Alice Edenhed

Nu fryser det på – ishalka på vägar och trottoarer väntas

Publicerad

Halmstad kommun satsar extra resurser på att ploga mindre villagator för att bekämpa halkan som väntas ikväll.

Ola Svensson är avdelningschef på Teknik- och fastighetsförvaltningen vid Halmstad kommun. Trots att kommunen plogar allt vad de kan under dagen menar han att det finns det stor risk för ishalka.

– Det lämnas en tunn vattenhinna kvar efter vi plogat som fryser och orsakar problem. När vi plogat färdigt så ska vi ut och flisa och halkbekämpa så mycket vi kan.

Ola Svensson ser gärna att Halmstadborna själva ser över trottoaren utanför sina bostäder och försöker hålla dem halkfria under natten. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.