Foto: SVT

Nu startar SVT Nyheter Hallands nya morgonsändningar

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag startar våra nya morgonsändningar. I sändningarna med nytt utseende kommer de lokala reportrarna få ett större utrymme.

– Den stora vinsten är att tittarna kan möta våra egna lokala reportrar oftare i bild, säger Malin Syrstad, redaktionschef på SVT Nyheter Halland.

När SVT:s nya satsning Morgonstudion börjar den 28 augusti ska den vara mer fokuserad på nyheter. Därför görs också de lokala nyheternas morgonsändningar nu om.

– Programmet kommer att vara mer fokuserat på nyheter, och förändringen av de lokala nyheternas morgonsändningar är ett sätt att passa in i det nya morgonblocket. SVT har sedan tidigare varit bra på att locka nyhetspubliken till tv på kvällen. Med nya programmet hoppas vi kunna få med publiken från morgonen och hela dagen, både i tv och i appen, säger Malin Syrstad, redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Halland.

Nytt utseende

För publiken innebär det ett nytt utseende från och med idag, måndag, men också tätare nyhetsuppdateringar.

– Det blir fler nyheter i varje sändning och tätare uppdaterade nyheter. Vi får plats med mer information och kan bli mer framåtsyftande mot nyhetsdagen, säger Malin Syrstad.

– Det som är bra med det nya formatet är också att det går snabbare att uppdatera innehållet när något nytt händer under morgonen. Fler nyheter och mer uppdaterat.

LÄS MER: Så sänder vi nyheterna i sommar

Vad blir vinsten för tittarna?

– Den stora vinsten är att tittarna kan möta våra egna lokala reportrar oftare i bild. En möjlighet för oss att profilera de lokala reportrarna och skapa en närmare relation till tittarna, säger Malin Syrstad.

Sändningarna på kvällen kommer att se likadana ut som tidigare, och ledas av programledare i studio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.