Se Åsa Fahlén, förbundsordförande för Lärarnas riksförbund, berätta varför de anser att till exempel munskyddsförbud i skolorna, inte ska kunna införas i enskilda kommuner. Foto: Anders Wiklund/TT

Nu tillåter Halmstad munskydd i skolorna – ”Skönt att de tog sitt förnuft till fånga”

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad kommun har fått mycket kritik för att de förbjöd lärare från att använda skyddsutrustning som till exempel munskydd i kommunens skolor. Och i lördags kväll beslutade Halmstad att tvärvända och tillåta lärarna ta med sina egna munskydd till jobbet.

– Skönt att de tog sitt förnuft till fånga, och lyssnade på lärarna och omgivningen, säger Åsa Fahlén, förbundsordförande för Lärarnas riksförbund.

Klicka på klippet för att se Åsa Fahlén, förbundsordförande för Lärarnas riksförbund, berätta varför de anser att till exempel munskyddsförbud inte ska kunna införas i enskilda kommuner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet