Nu toppar han Englandslistan

Uppdaterad
Publicerad

Halmstadkillen Jonas Altberg, eller Basshunter som han kallar sig som artist, har lyckats med inget mindre än en första plats på Englandslistan. Now you´re gone heter låten och det är hans engelska version av förrförra sommarens stora plåga Boten Anna.

Det är inte många svenskar som lyckats. Abba, Europe, Ace och Base och Robyn. Nu kan alltså även Jonas Altberg från Halmstad läggas till. Alla har dom lyckats toppa den prestigefulla Englandslistan.

Now you´re gone, eller Boten Anna som låten heter på svenska kom till mest som ett skämt sommaren 2006. Jonas Altberg skrev den över en natt, la ut den på internet och något dygn senare hade den laddats ned 37 000 gånger.

”Boten Anna” har legat högt på listorna i flera länder i Europa. Nu har alltså även den engelska versionen av låten, med hjälp av en ny video med norska utvikningstjejen Aylar Lie, gått hem i Storbritannien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.