Lekparksbesökarna Vidar, August, mamma Anna och pappa Robert. Foto: Anna Beuerman

Ny lekplats på Apelvikshöjd invigd

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra månaders byggnation är den nya lekplatsen på Apelvikshöjd i Varberg officiellt öppen för barn. Under torsdagen invigdes den med korvgrillning.

Lekparken är belägen på grönområdet strax nedanför Apelvikshöjds kyrka. Åsikterna från de som bor i närområdet har till viss del legat till grund för dess placering och utseende.

Önskade utegymskänsla

– Vi planerade i höstas och då var det många föräldrar som ville att utegymsredskap. Vi har försökt dit in några stycken så att även vuxna kan gå dit, säger Jens Bengtsson, landskapsarkitekt på hamn-och gatuförvaltningen i Varberg.

Varberg

Den del av lekplatsen som ligger närmast kusten har utformats med sand och havstema.  Det finns ett mindre och ett större utkikstorn med rutschkanor, grävskopor, sandbord och små båtar.

Miljövänligt material

Kön ringlar sig lång till den grillade korven. Foto: Varbergs kommun

I dungen av träd finns lekplatsens andra del som präglas av skog, skugga och naturlek. Här finns olika gungor, en enkel hinderbana i sten, studsmattor, en jättehammock, klätterbåge och en snurrkarusell.

– Jag tycker jag den nya lekplatsen är jättefin! Det är kul att det finns som flera olika rum och det verkar finnas något för barn i alla åldrar. Tror det blir bra att man kan få skugga och lä från vinden i sommar när träden börjar grönska, säger föräldern Mamma Lönnebro som bor i närheten.

Byggmaterialet som använts är miljövänligt vilket innebär att det inte finns något konstgräs eller någon gummiasfalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varberg

Mer i ämnet