– Det har redan varit förskoleklasser här under morgonen, med matsäck och redo att leka, berättar föräldern Anna Strandeberg. Foto: Privat

Nya lekplatsen förstörd i brand

Publicerad

Delar av den nya lekplatsen i Skogsallén, Kungsbacka, förstördes under torsdagsnatten då någon tänt eld på en moped. – Det måste finnas något vettigare att göra, säger föräldern Anna Strandeberg.

Kommunen spärrade av lekplatsen tidigt under morgonen och meddelade att det kommer ta ”lång tid” att återställa den.

– Det är så jädra onödigt och känns fruktansvärt tråkigt. Det finns ingen vinnare här, det är bara ren och skär skadegörelse, säger Anna Strandeberg, förälder och boende i närheten.

Kungsbacka

”Ögon ledsna som en cockerspaniels”

När hon skulle lämna den femårige sonen på förskolan låg det några plåtdelar kvar intill den svedda väggen. Sonen frågade mamma vad som hänt.

– Han hade ögon ledsna som en cockerspaniels. Man får förklara så gott det går, säger hon.

Lekplatsen stod klar för bara en månad sedan, och enligt Anna Strandeberg är den extremt välbesökt och uppskattad bland både skola och fritids.

– Det har redan varit förskoleklasser här under morgonen, med matsäck och redo att leka. De har fått vända i grinden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kungsbacka

Mer i ämnet