Foto: Pernilla T Dahnberg/SVT

Nya mord i Falkenberg

Författaren C T Karlsson släpper nu sin andra bok i deckarserien Falkenbergsmorden.
– Den här gången är det en familjefar som anmäls försvunnen, säger hon.

Förra året debuterade Christine ”Tina” Karlsson, som skriver under pseudonymen C T Karlsson, med ”Bittert svek”, den första boken i serien.

– Det har gått över förväntan. Jag är så himla tacksam. Läsare kan stanna mig på gatan och diskutera karaktärer och vad som händer i boken. Jag har i princip sålt av hela min upplaga som var på 1.500 exemplar så jag får nästan nypa mig i armen, säger C T Karlsson.

LÄS MER: Falkenberg är nya mordmeckat

Utspelar sig i hemomkring

Bok nummer två heter Högt Fall och släpps den 24 maj. Precis som första boken utspelar handlingen sig i- och omkring Falkenberg och följer kriminalinspektör Kajsa Rudolfsson och hennes kollegor.

– Den här gången är det en familjefar som anmäls försvunnen. Polisen inleder en utredning och en söndagsmorgon kommer en fågelsklådare till Morups Tånge fyr där hon upptäcker en död man vid foten av fyren. Senare gör ägaren till Glommens marina en fruktansvärd upptäkt i en segelbåt och Kajsa Rudolfsson och hennes kollegor får då två dödsfall att ta hand om.

Hög förväntan

Vad fick dig att börja skriva deckare?

– Jag skriver för att jag älskar att skriva och för att jag vill dela med mig av det jag skapar. Detta är avslappningslitteratur, det är inget man går och grubblar på, men det är spännande.

Nu hoppas C T Karlsson att Högt fall ska tas emot väl av läsarna.

– Jag hoppas att alla som har läst den första vill läsa tvåan att de ska tycka om den lika mycket som de tyckte om ettan.

Om C T Karlsson

Visa

Bor: Glommen

Ålder: 52 år

Familj: Mannen Anders, sonen Hampus och dottern Josephine.

Intressen:  westernridning, dykning, trädgård och läsning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer