Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lokalpolisområdeschef i Halmstad och Laholm, Mikael Eliasson, skriver på kontraktet tillsammans med kommunstyrelsens ordförande i Laholm, Erling Cronqvist (C). Foto: SVT

Så blir Laholms kommun tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och Laholms kommun har nu gett sina medborgarlöften för 2020. En rad punkter med åtgärder för att samverka för trygghetsskapande och brottsförebyggande.
– Vi lyssnar på våra medborgare och vad de ser för problembild, som vi ska jobba med ett år framöver, säger lokalpolisområdeschef Mikael Eliasson.

Medborgarlöften som tas fram ska innehålla de som medborgare upplever som problem. Laholms kommun  och polisen har tillsammans kommit överens om aktiviteter som ska göras under 2020  för att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Det är det femte medborgarlöftet i ordningen och enligt lokalpolisområdeschefen i Halmstad och Laholm, Mikael Eliasson, har det gett resultat.

– Vi har fått en ökad trygghet. Runt 2010 låg vi på ungefär 160 bostadsinbrott om året. Under hela 2019 hade vi 29, säger han.

Otrygga platser

Men det finns fortfarande arbete kvar att göra. En trygghetsundersökning som genomfördes under hösten 2019 visade att invånare i kommunen betraktar en rad platser som ortrygga.

Främst handlar det om områdena kring Altona, centrala Laholm, Campus Laholm, Glänningeområdet och Stadsparken. De områdena är nu prioriterade i Laholms kommuns och polisens samverkan under 2020.

I klippet ovan hör du mer om lägesbilden i Laholm och vilka åtgärder som ska göras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer