Hästägaren Heide Levin har hästar i samma stall som attacken skedde, hon är orolig och ledsen. Klicka på klippet för att höra vad hon tänker. Foto: Fredrik Magnusson/SVT/Privat

Nytt misstänkt djurplågeri mot häst i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Vid flera tillfällen i år misstänks hästar ha skurits av okända djurplågare i Varbergs kommun. Nu har det hänt igen i ett stall utanför Veddige.

– Vi tror att det är någon som åker runt och gör det här mot djur, säger hästägaren Heidi Levin som själv har häst på samma stall som den senaste händelsen.

I början av sommaren gick polisen i Varberg ut med en varning till hästägare i Varbergstrakten. Fyra hästar hade då fått avlivas efter upprepade händelser av misstänkt djurplågeri under året där någon tros ha avsiktligt skadat djuren.

Den här veckan upptäckte en hästägare på ett stall utanför Veddige i Varbergs kommun skador i underlivet på ett sto som gick ute på sommarbete en bit från stallet.

”Hästen blödde kraftigt”

Heidi Levin är vän till djurägaren och har själv häst på samma stall och befann sig på gården strax efter upptäckten.

– Ägaren gick ut för att se efter hästen och upptäckte då skadorna i underlivet. Hästen blödde kraftigt. Det är inget som hästen själv kan ha orsakat, säger Heidi Levin.

Veterinär har undersökt hästen och en polisutredning om djurplågeri är inledd.

Polisen har ingen misstänkt

Polisens förundersökningsledare Thomas Alm ser i nuläget inget som kopplar den här händelserna till de tidigare i närområdet.

– Det är inte samma typ av skador, de är bland annat på olika ställen på hästen, säger Thomas Ahlm.

För att inte röja viktig utredningsinformation vill han inte närmare än så gå in på vad som skiljer skadorna åt.

Angående de tidigare händelserna har polisen hållit en del förhör, men har ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.