Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ett nytt övergångsställe på Göteborgsvägen i Varberg blev först en återvändsgränd, innan kommunen tog bort häcken som var i vägen.

Nytt övergångsställe snackis i Varberg – ”Hur ska folk ta sig fram här?”

Uppdaterad
Publicerad

Många Varbergsbor har uppmärksammat stans nya och udda övergångsställe. Markus Božićs filmklipp gjorde kommunens planeringsmiss till en snackis i sociala medier.

Under veckan som gått har ett nytt övergångsställe på Göteborgsvägen i Varberg stulit uppmärksamhet och blivit en snackis i sociala medier.

I ett filmklipp postat på Facebook ses Markus Božić gå över ett övergångsställe som slutar mitt i en plantering. Ett klipp som på fredagen haft över 70 000 visningar.

– Min första reaktion var, hur tänkte de här. Sen undrar man hur folk ska ta sig fram här. Jag förstår ju att det inte skulle se ut så här i längden, men det var en rolig grej som jag reagerade på, säger Markus Božić.

Inget misstag

Tomas Kaspersson, avdelningschef på hamn- och gatuförvaltningen i Varbergs kommun medger att det hela kan se något märkligt ut men menar att det inte handlar om ett misstag från kommunens sida.

– Ibland får man kolla så att invånarna är med oss. Nä, skämt åsido, vi hade en entreprenör som var i stan och utförde lite andra arbeten och gjorde övergångsstället samtidigt. Men vi hann inte ta bort planteringen innan strecken målades.

Enligt Tomas Kaspersson är planteringen nu borttagen och övergångsstället går att använda som det är tänkt. Efter helgen slutförs arbetet med att det också läggs asfalt där det tidigare var en plantering.

Se klippet med det något udda övergångsstället.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varberg

Mer i ämnet