Margot Kamruddin på Vårdförbundet i Halland menar att problemen med arbetsmiljön på akutmottagningen har funnits i flera år. Foto: SVT

Ohållbar arbetsmiljö på akuten i Varberg – sjukhuset hotas av vite

Uppdaterad
Publicerad

På akutmottagningen i Varberg beskrivs arbetsmiljön som ohållbar för sjuksköterskorna. Vidtas inte åtgärder hotas nu Hallands sjukhus att få betala 200 000 kronor i böter.

– Jag tycker bara det är sorgligt att det har gått så här långt, säger Margot Kamruddin, tillförordnad ordförande för Vårdförbundet i Halland.

I somras fick sjuksköterskorna på akutmottagningen i Varberg nog av arbetsmiljön och Vårdförbundet begärde att Arbetsmiljöverket skulle bedöma situationen. Men enligt Vårdförbundet har det funnits problem på akutmottagningen under många år, något som lett till att flera sjuksköterskor har sagt upp sig.

Sjukhuset ska nu ha vidtagit åtgärder i form av att bland annat kartlägga när, var och hur arbetet är för belastande eller stressande på golvet. Detta innan den första måndagen i mars.

I klippet berättar Margot Kamruddin om utmaningarna och konsekvenserna av den dåliga arbetsmiljön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.