Carlsberg levererar till tusentals restauranger. Foto: TT

Ölen riskerar ta slut på tusentals krogar

Publicerad

Många krogar riskerar att inte få sin öl i tid på grund av fördröjda leveranser från Carlsberg. Även butiker kan drabbas.

Problemen beror på en systemuppdatering på bryggeriet i Falkenberg, skriver Hallandsposten.

– Det har påverkat vårt tekniska logistiksystem, vilket har fått som följd att det blivit fördröjningar i leveranserna, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige, till tidningen.

Förseningarna kan även drabba butiker, enligt Byström. Carlsberg har tagit in extra personal och arbetar med att åtgärda problemen så fort som möjligt.

”Springer och lånar av varandra på olika krogar”

Carlsberg levererar till tusentals restauranger. En krog som drabbats hårt är Dansken i Göteborg, där man inte fått någon öl på flera dagar.

– Vi skulle ha fått i går, men nu verkar det som att vi får vänta till efter helgen. Vi springer och lånar av varandra på olika krogar här. Det är lite irriterande. Informationen har varit ganska otydlig faktiskt, säger Jesper Carlsson, kökschef på Dansken, till Hallandsposten.

Melodifestival och idrott påverkar åtgång

På Göteborgskrogen The Dubliner säger driftansvarige Carola Gregson att leveranserna har varit ”minst sagt fördröjda”, men att lagret räcker över helgen.

– Men det är klart, det är ju en stor helg nu, med både Melodifestivalen och idrottsevenemang. Och då går det åt en hel del, säger hon, till tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer