– Jag upplever det i affärer bland annat, säger Oliver Rysén, 12, som tycker sig märka av ett något mindre strikt förhållningssätt till coronarestriktioner i samhället. Foto: Nils Lolk, SVT.

Oliver, 12, om av coronatröttheten i samhället: ”Märker det i affärer”

Uppdaterad
Publicerad

Folk som slappnar av, för mycket folk på gator och torg. I takt med att coronarapporterna från Folkhälsomyndigheten går i allt mer positiva ordalag syns också tecken på en viss förslappning. SVT Nyheter Halland gick ner på Storgatan i Halmstad för få en lägesbild.

– Jag upplever det i affärer bland annat, säger Oliver Rysén, 12, som tycker sig märka av ett något mindre strikt förhållningssätt till coronarestriktioner i samhället.

En positiv utveckling med färre fall per dag. Det var budskapet när statsepidemiolog Anders Tegnells under torsdagen höll pressträff om coronaviruset och smittspridningen.

Men samtidigt som allt fler, inte minst Folkhälsomyndigheten själv, pratar om en positiv utveckling i frågan kommer tecken på hur människor i samhället kanske börjat ta lättare på de alltjämt rådande rekommendationerna.

Coronaviruset i Halland

”Det är lite slött”

SVT Nyheter Halland sände under torsdagseftermiddagen direkt från Storgatan i Halmstad, där en stor mängd människor rörde sig. Patrik Rysén stannade, tillsammans med sonen Oliver, till vid SVT:s kamera för att berätta om sina upplevelser av hur folk inte längre håller avstånd i lika hög utsträckning.

– Jag tycker det är lite slött att vissa inte kan se till att få några extra meter mellan sig själv och dem man möter, säger Patrik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet