I klippet berättar chefen för hamn- och gatuförvaltningen varför de valt att inte göra mer för att stoppa olyckorna vid övergången. Foto: SVT

Olycksdrabbad järnvägsövergång i Varberg åtgärdas inte mer

Uppdaterad
Publicerad

En järnvägsövergång på Östra Hamnvägen i Varberg har orsakat cykelolyckor under flera års tid. Senast häromveckan skadades en kvinna så pass allvarligt att hon fick opereras. Men kommunen säger att de gjort allt de kunnat för att begränsa olycksrisken.

I slutet av juni fick en kvinna en allvarlig armskada och tvingades opereras. Detta blev ett hett samtalsämne bland Varbergsborna i sociala medier och diskussionen kring järnvägsövergången har aktualiserats än en gång.

Del av Kattegattsleden

Cykelvägen leder ut från centrala Varberg till Getterön, som är ett populärt utflyktsmål i länet. Den är dessutom en del av Kattegattleden där många turister som cyklar längs Hallandskusten passerar.

I klippet ovan får du reda på varför järnvägsövergången är olycksdrabbad, och vad Varbergs kommun säger om kraven på skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.