Oro över brand i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Under hela dagen har släckningsarbetet pågått i Kungsbacka efter nattens stora brand. Det är oklart vad som orsakade branden, men med förra årets pyromanvarning i färskt minne, uttryckte grannar en viss oro idag.

Det är inte första gången det brinner hus i centrala Kungsbacka . Både 2006 och sommaren 2013 brann byggnader i centrum. Då gick polisen gick ut och varnade för att det kunde handla om en pyroman. Något man inte vill säga om den senaste branden.

-Jag tycker inte man skall dra förhastade slutssatser efter det här, utan det här kan vara ett helt isolerat tillfälle, säger Christer Bartholdsson, närpolischef i Kungsbacka.

Något som ändå inte helt lugnar boende i närheten.

-Vi är ju jätterädda, säger Inger Wennergrund, som bor i närheten.

2006 visade en teknisk undersökning att det troligen handlade om elfel, men vad som orsakat nattens brand är för tidigt att säga.  Dock verkar den ha startat en nyöppnad godisbutik.

Branden höll sig till en byggnad. Släckningsarbetet har pågått hela dagen.

Inga lägenheter och inga personer ska ha kommit till skada.

Nu börjar polisens jobb att hitta en brandorsak.

-Den viktigaste delen är givetvis den tekniska undersökningen, säger Christer Bartholdsson, närpolischef i Kungsbacka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bränder i Kungsbacka

Mer i ämnet