Båten är i dåligt skick och det är hål i skrovet efter att den slog mot klipporna. Foto: polisenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Övergiven båt kan ha använts vid stölder

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Varberg efterlyser nu en ägare till en övergiven båt. Tre män som gick på grund med båten försvann och misstänks ha använt båten vid stölder.

I november förra året så hittades en övergiven segelbåt i Träslövsläges hamn. Enligt polisen i Varberg har vittnen sett hur båten gick på grund och att tre män lämnade båten och tagit med sig gods som de misstänks ha stulit.

– Båten hade tidigare varit synlig i Haverdal och folk har observerat att den lämnade hamnen utan att hamnavgiften betalats. Nu misstänker vi att personerna i båten har varit inblandade i stölder som skett i hamnen, säger Monica som jobbar vid polisen i Varberg.

Fått tips om tre danska män

Polisen i Varberg gick på torsdagen ut med en efterlysning kring ägaren till den övergivna båten. Redan nu har de fått in flera tips.

– Vi har fått tips om att det kan vara tre danska killar som har köpt den. Vi har fått ett namn, men ännu inte fått tag på honom. Vi vill gärna höra vad han säger, säger hon.

Vad händer nu med båten?

– Vi har nu tre månader på oss att hitta en ägare innan vi beslutar vad som görs med den. När den låg i hamnen så slog den mot stenarna och det blev ett stort hål i skrovet. Vi misstänker att ägaren inte vill ha tillbaka den eftersom det kostar för mycket pengar, säger Monica vid polisen i Varberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Båten är i dåligt skick och det är hål i skrovet efter att den slog mot klipporna. Foto: polisen
Polisen misstänker att ägaren inte ens vill ha tillbaka båten. Foto: polisen