Smällen hördes över hela stan – och ända bort till Åled en knapp mil därifrån. Polis sökte med hund under natten och nationella bombskydet var på plats under morgonen. Foto: Daniel Strömbäck/ SVT/ Privat

Övervakningsfilmer granskas i samband med sprängdåd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen får nu film från övervakningskameror som kanske kan ge viktig information kring fredagens sprängning i ett bostadsområde i Halmstad.

Ingen person är ännu misstänkt för sprängdådet mot en flerfamiljsfastighet i Halmstad i fredags morse.

– Vi jobbar med vittnesförhör och tekniska undersökningar på bred front utan att låsa oss vid några förhastade teorier, säger Cecilia Bergsten, chef för roteln för grova brott.

Granskar övervakningsfilmer

Det visar sig nu också att det finns film från övervakningskameror i området som polisen har begärt in för granskning.

– Vi håller på att hämta in allt filmmaterial.  Om det är intressant eller ej, det återstår att se, säger Cecilia Bergsten som betonar att polisen arbetar skyndsamt med ärendet.

I fastigheten bor två personer som, bekräftar polisen, tidigare utsatts för utpressningsförsök, något Hallandsposten var först med att berätta.

Två skadades

De personer som misstänks vara skyldiga till utpressningen sitter fortsatt häktade.

Enligt Cecilia Bergsten är det är ännu för tidigt att säga något om själva detonationen eller de tekniska undersökningarna som gjorts.

Vid sprängdådet fick två personer lättare skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.