Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Georgia Ferris (KD) är ordförande i kultur-, fritids och tekniknämnden på Falkenbergs kommun. Hon är en av de som varit drivande i att gratis p-skiva ska börja användas i centrum. Foto: SVT

P-skivan ersätter p-avgiften i p-hus

Uppdaterad
Publicerad

I sommar införs gratis parkering med p-skiva i parkeringshuset i Falkenbergs centrum. Ambitionen är ett permanent införande av p-skiva i de centrala delarna med start år 2020.

– I dag kostar det tio kronor i timmen att parkera här i parkeringshuset. Det tycker många med mig är för dyrt, Säger Georgia Ferris (KD), som är en av de politiker som drivit införandet av P-skiva i Falkenberg.

Under juli, augusti och september kommer p-skivan att testas just i parkeringshuset.

– Det här blir som ett pilotprojekt. Målsättningen är att ta bort parkeringsavgiften i hela centrala Falkenberg och istället ersätta med gratis p-skiva framöver, säger Georgia Ferris (KD).

Huruvida p-skivan blir permanent återstår att se. I höst lämnas utredningen till budgetberedningen.

I klippet ovan berättar Georiga Ferris vad hon tror Falkenberg har att vinna på att inför p-skiva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.