Juletid innebär mycket stress för postombud i Oskarström. Foto: SVT

Paketkaos för postombud i Oskarström

Uppdaterad
Publicerad

Med bara drygt en vecka kvar till jul svämmar matbutiken i Oskarström över med paket. För att få plats med alla paket har butiken fått sätta upp hyllor framför toaletterna och i lunchrummet.

– Det började måndagen efter Black Friday, sen har det bara rullat på. De beräknar att det ska bli åtskilligt mycket mer och det märks, säger Lotta Fäger, postansvarig på butiken.

Allt fler väljer att handla sina julklappar på nätet. Enligt logistikföretaget Postnords undersökning hade hälften av alla julklappsinköp fram till den 5 december gjorts på nätet.

Totalt hade svenska konsumenter då handlat julklappar på nätet för 3,5 miljarder kronor.

Fler paket än tidigare år

Enligt Postnords undersökning kommer julhandeln på nätet i Norden sannolikt slå rekord i år. Något som även butiken i Oskarström märker av.

– Det har ökat. Förra året behövde vi inte riktigt ha så många vagnar i lunchrummet och vi hade inte den framför toaletten heller, då klarade det sig. Men det har blivit mer, alla har kommit på att det är jättesmidigt med nätet, säger Lotta Fäger. 

Många paketen ligger kvar

Utöver att det är fler paket än vanligt för butiken att hantera berättar Lotta Fäger att många inte hämtar upp sina paket direkt. Något som skapar platsbrist för butiken.

– Det är väldigt vanligt, det brukar ta ett tag. Har de då beställt mycket paket så låter de paketen ligga så de kan komma och hämta allt på en enda gång. Om det är stora paket så hade det varit helt suveränt om de kommit samma dag, för då får vi lite mer utrymme på hyllorna, säger Lotta Fäger.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.